VISSZA

Egy nagy alapterületű új családi ház komplett belsőépítészeti tervezésére kapott megbízást Német Ágnes Csilla lakberendező.

A fiatal pár, akik két kis gyermekükkel élnek, modern, tágas, élhető terekre vágytak. Német Ágnes Csilla az utóbbi években két neves elismerésben is részesült, 2014-ben és 2016-ban is átvehette az Év Lakberendezője díjat. A most bemutatott 330 m2-es családi ház ez utóbbi, lakberendezőknek kiírt pályázat győztes alkotása lett.

Az eredeti építészeti tervek nagyon inspirálóak voltak, és egy különleges térélményt nyújtó kétszintes ház közös tervezése kezdődött el. Mindez ideális időpont volt arra, hogy még a végleges építészeti terv előtt a lakberendező is bekapcsolódhasson a munkába. Lehetőség nyílt a falak és a tartópillérek áthelyezésére, hogy a nappali-konyha egységes teret alkosson, és az ülőgarnitúra és a konyhasziget is bőségesen elférjen.

A helyiségbe lépőt elegáns, világos tér fogadja egy látványos színes üvegfallal, amiben az előszoba szekrény és a vendégszobai előtér ajtaja rejtőzik. További látványelem az emeleti galériáról függeszkedő design lámpa, melynek párja az étkezőasztal felett kapott helyet. E különleges lámpatest fiatal magyar iparművész alkotása. A világos tölgyfa padló az egész házban egységesen jelenik meg, két helyen nagy méretű, 120×120 cm-es greslap betétekkel.

Az elegáns minimalista konyha a grafitszürke konyhafallal színazonos kőpultot kapott a térben álló szigetre, melynek belső és külső frontja kontrasztos selyemfényű fehér.

A lebegő lépcső dekorbeton felülete meghatározó a nappaliban. Stílusos és mind színben, mind anyagában tökéletesen illeszkedik e fiatalos, modern otthonhoz. A mellette lévő koptatott hatású,  impregnált egyedi olasz tapétával, süllyesztett lépcsőmegvilágító lámpákkal és pontmegfogásos víztiszta üvegkorláttal tökéletes egységet alkotnak, és a földszinti tér különlegességeivé váltak.

A nappali-étkező-konyha impozáns galériás terébe érve nagyvonalú eleganciát érzékelünk, hívogató, otthonos társalgóval, könnyed étkezővel, jól funkcionáló, részben szeparálható konyhával és bárszékekkel. A falon egy nagy méretű modern festmény hoz izgalmas lendületet a felhasznált színek hangulatához.

Sikerült egy olyan reprezentatív, modern otthonnak megszületnie, amely igazi térélményt és felfedezést nyújt a család minden tagjának.

VISSZA