VISSZA

Németh Ágnes Csilla kecskeméti tervező kapta az Év lakberendezője 2014. díjat.

Az elismerő címet egy újonnan épített, passzív jellegű, modern családi ház lakberendezésével érdemelte ki, melyet egy kétgyermekes, fiatal, vállalkozó házaspár részére tervezett. A szakma legrangosabb díját, melyet minden évben neves építészekből és belsőépítészekből álló zsűri ítél oda, a közelmúltban gálaest keretében Budapesten vehetett át.

A kecskeméti szakember több mint 15 éve foglalkozik lakberendezéssel, s nagyon örül annak, hogy a modern stílus egyre több otthonban van jelen, minden korosztálynál. Hozzátette: e letisztultság jó alap tud lenni más stílusokkal való kombináláshoz is, mint a vidéki hangulatú vintage-zsal vagy akár egy modern-klasszikus enteriőrhöz. A legtöbben azonban az otthonos minimál stílust kérik. Lakberendezés során mindig törekszik az időtállóságra, hogy a bekerült dolgok hosszú távra szóljanak, különösen igaz ez a burkolatokra.

– Még néhány éve úgy gondolhattuk, hogy egy lakberendező felkérése luxus, de mára be kell látni, hogy nagy segítség – tette hozzá Ágnes. – Egy tapasztalt tervező nagyon sok mindent tud segíteni szakmai tájékozottsága, anyagismerete által, időt és pénzt tud megtakarítani a megrendelőnek. Átgondolja a térkapcsolatokat a megrendelő számára, ha kell, válaszfalakat helyeztet át a térbővítéshez, megtervezi a világítást, megkeresi az ideális burkolatokat, terveket készít a burkoláshoz és minden szakember számára. Konyhafelújítás vagy csere esetén korszerű – a konyhatechnikai alapelveket betartva –, praktikus és esztétikus konyhát tervez. Ezen kívül rendelkezésre áll az átalakítás vagy építkezés során, ahol elég sok kérdés adódik.

Az olasz design a kedvence

Ágnes a modern, letisztult olasz designt Milánóban kedvelte meg, s szenvedélyévé vált ez a stílusú és minőségű lakberendezés. Naprakész a legújabb trendekről, minden évben megtekinti az olasz Nemzetközi Bútorkiállítást. Erről faggatva elmondta, hogy az idén azonnal elnyerték tetszését a szép új pasztellszínek, mint a vízkék, a púderszín és az olívzöld finom árnyalatai, melyeket elsősorban lakástextileken javasol megjeleníteni. A színek, formák és struktúrák mind fontos elemei a szép és otthonos végeredménynek, ezek helyes arányainak megtalálása pedig már a szakember feladata.

VISSZA